Warsztaty kulinarne pod hasłem: "Nie udajemy Greków, nie jesteśmy Włochami...."

Dodano: 19.02.2013
A A A
W dniu 12.02.2013r. w Domu Ludowym w Szebniach zostały zorganizowane warsztaty kulinarne pod hasłem: "Nie udajemy Greków, nie jesteśmy Włochami w Szebniach tradycję pierogów, proziaków, gomułek, kapuśniaków i cebulaków mamy".


W dniu 12.02.2013r. w Domu Ludowym w Szebniach zostały zorganizowane warsztaty kulinarne pod hasłem: "Nie udajemy Greków, nie jesteśmy Włochami w Szebniach tradycję pierogów, proziaków, gomułek, kapuśniaków i cebulaków mamy".



Warsztaty odbyły się z udziałem dzieci ze świetlic w Bierówce, Niepli i Chrząstówce.



Uczestnicy warsztatów wzięli czynny udział w pieczeniu proziaków a następnie odbyła się degustacja.



W trakcie zajęć dzieci zapoznały się z zasadami bezpieczeństwa i higieny w kuchni. Uczestnicy  wzięli  również udział w konkursie zagadek kulinarnych, za prawidłową odpowiedź uczestnicy zostali nagrodzeni słodyczami. W zajęciach wzięło udział 14 osób. Wszyscy bardzo chętnie wykonywali prace w kuchni i dobrze się przy tym bawili.

D. Slezak

Cookies

Ta strona korzysta z cookies, które instalowane są w Twojej przeglądarce, więcej informacji w Polityce Prywatności